Galliner

El nostre Galliner Escolar al fgs

Video Presentació

Campanya Crowdfunding

Descripció del projecte
El CEIP Federico García Sanchiz, situat a Alzira, València, no és un col·legi nou, els seus inicis es remunten a més de 30 anys enrere. Però el nou centre, pel que fa a construcció es refereix, si és jove i no només no ha perdut dinamisme i entusiasme, sinó que ha crescut amb les noves instal·lacions.

Fa pocs anys, vam tenir la gran sort que l’administració educativa de la nostra comunitat inaugurés les noves instal·lacions del nostre estimat centre. Aquest fet ens va permetre iniciar noves aventures educatives, entre elles, la més important per a nosaltres ha estat la posada en marxa d’un Hort Escolar Ecològic.

Portem des del mateix any de la seva inauguració treballant en el projecte de l’Hort Escolar i fent-lo créixer, aportant cada any noves idees, nous reptes, noves activitats.

Disposem de 5 parcel·les bastant grans on els grups van participar en la seva neteja, abonat, reg, plantació de diverses plantes que ells mateixos han vist germinar en els seus planters, construïts amb materials reciclats del menjador escolar. Hem adquirit algunes eines per treballar amb els nens i nenes que, d’altra banda, des que inicien la seva vida escolar participen setmanalment en el desenvolupament de les tasques de la nostra petita horta.

Tota la nostra comunitat educativa té l’oportunitat de col·laborar en les tasques de l’Hort Escolar i de fet, hi ha un grup de pares i mares del nostre alumnat que cada setmana dediquen una part del seu temps a venir al centre i ajudar-nos en les tasques que fan falta.

Un altre grup de mares i pares ens ajuda en la preparació dels dinars de mig matí que vam realitzar amb els productes que obtenim del camp.

Cal assenyalar també que moltíssimes persones, familiars dels nostres nens i nenes, van als dos mercats de productes ecològics que oferim a la nostra comunitat educativa.

L’any passat vam tenir l’oportunitat de disposar durant un parell de setmanes d’un petit galliner que una empresa ens va oferir instal·lar al pati del col·legi. Aquest fet va captivar l’alumnat i, a principi de curs, tots ens preguntaven on havíem portat a les gallines, ens vam adonar que les trobaven a faltar.

En el nostre desig de tenir una escola de vida, ecològica, pública i de la màxima qualitat possible, vam tenir un somni, ens vam plantejar introduir una zona per criar aus i que formaran part de la vida del nostre alumnat. Somiem de tenir un galliner i alguna gàbia per a petites aus seria magnífic. Somiem que agradaria molt a tots. Somiem que el projecte podia ser possible. Somiem que podríem aconseguir el finançament necessari amb l’ajuda de tots.

Galliner

A qui pot beneficiar el nostre somni?
En principi als nostres nens i nenes. Descobriran nous valors, nous aprenentatges, noves formes de viure alternatives. Descobriran que és possible ser una mica més independent de la societat consumista, que podem aconseguir aliments si som constants i treballem dur per aconseguir-ho. Que els aliments es poden conservar i utilitzar quan no estan en temporada. Que si tenim cura bé a les nostres aus, elles ens donaran una recompensa molt agradable, ous amb un gust diferent al que estem acostumats, amb un altre color, amb una altra textura i que recollirem amb afecte cada matí.

Tots sabem que som més sensibles, tolerants, afectuosos i amables quan tenim una mascota i aprenem a responsabilitzar-nos d’ella. Tindrem les nostres mascotes, el nostre alumnat va a aprendre a ser responsable en la seva cura, alimentació i en tot allò que necessitin. Seran més feliços perquè tenir algú a qui cuidar, sempre provoca felicitat en qui ho fa, es rep més del que es dóna.

Farem que aquest somni es converteixi en una realitat. No hem d’oblidar que tot costa diners, que per fer possible un somni la col·laboració de tots és imprescindible. Fins i tot en aquells somnis en que els diners no és imprescindible, que tots acostem l’espatlla ho fa possible. També podem col·laborar amb aportacions específiques en el treball de les nostres necessitats (albaliñería, fusteria metàl·lica, etc …). Sort, coratge i fe. Siguem valents, no renunciem als somnis, ells ens fan seguir vivint.

L’Equip Medi Ambiental

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: